Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΘΕΜΑ: «Θερινό Σχολείο (Summer school) στις Φυσικές Επιστήμες.» 

Το ΤΕΙ Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών, σε συνεργασία με το ΕΚΦΕ  Ρεθύμνου, και με την υποστήριξη του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του ΕΚΦΕ στην Αργυρούπολη, στις 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2014 θερινό σχολείο με θέμα:

Ύλη , Ενέργεια  και Ζωή

Το σχολείο απευθύνεται σε 25 αριστούχους στις Φυσικές Επιστήμες μαθητές που τελείωσαν την Α Λυκείου, και περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις, εργαστηριακές εφαρμογές και συζητήσεις με τους διδάσκοντες.
Πρόκειται για μαθήματα και εργαστήρια Φυσικών Επιστημών , που σκοπό έχουν να μυήσουν τους μαθητές στις σύγχρονες προσεγγίσεις των Φυσικών Επιστημών και στη διασύνδεση της Φυσικής με τη Χημεία και τη Βιολογία.

Εισηγητές:

1.Ζούρος Ελευθέριος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

2.Παπαδογίαννης Νεκτάριος, Τακτικός Καθηγητής Κυματικής Φυσικής και Αιρετό μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Κρήτης.

3.Ταταράκης Μιχάλης, Τακτικός Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης και Διευθυντής προγράμματος HiPER.

4.Σταύρου Δημήτρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης

5.Αναστασιάδης Γιώργος Φυσικός, συνεργάτης ΕΚΦΕ Ρεθύμνου.

6.Χαλκιαδάκης Κωστής, Φυσικός, συνεργάτης ΕΚΦΕ Ρεθύμνου

Το πρόγραμμα μαθημάτων διαρκεί από τις 9.00-14.30, και περιλαμβάνει δυο ωριαίες εισηγήσεις, μεγάλο διάλειμμα για συζήτηση με τους εισηγητές και εργαστηριακές εφαρμογές.

Το λεωφορείο που θα μεταφέρει τους μαθητές, θα ξεκινά στις 8.30 πμ από κεντρικό  σημείο του Ρεθύμνου, και επιστρέφει στις 15.00μμ.

Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν το σχολείο θα επιλεγούν από τα σχολεία τους ως εξής:

Από το 1o, 2o και 3ο και Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου από 3 μαθητές Α’ Λυκείου με τον υψηλότερο βαθμό στις Φυσικές Επιστήμες, και 3 μαθητές ως αναπληρωματικοί.

Από τα υπόλοιπα Γενικά Λύκεια και τάξεις Λυκείου του νομού από 2 μαθητές της Α’ Λυκείου με τον υψηλότερο βαθμό στις Φυσικές Επιστήμες, και 2 μαθητές ως αναπληρωματικοί.

Θα δοθούν διπλώματα παρακολούθησης.

Η μεταφορά των μαθητών θα γίνει με λεωφορείο του Δήμου Ρεθύμνου.