Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση προς τους συμμετέχοντες μαθητές

Αγαπητοί μαθητές,

Επιλεχθήκατε σαν άριστοι στις Φυσικές Επιστήμες στο σχολείο σας, για να συμμετάσχετε στο Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημών που διοργανώνεται στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών.

Ο νομός Ρεθύμνου, έχει το ιδιαίτερο προνόμιο να φιλοξενεί πέραν από τις δομές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το ΤΕΙ Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς και το βασικότερο εργαστήριο του διεθνούς προγράμματος παράγωγης ενέργειας με σύντηξη με την ονομασία ΗiPER . Με τη συνεργασία όλων υλοποιήθηκε το πρώτο Θερινό Σχολειό Φυσικών Επιστημών με τίτλο «Υλη Ενέργεια και Ζωή», το οποίο αποτελεί ένα πλαίσιο για τη θεωρητική και εργαστηριακή προσέγγιση των Φυσικών Επιστημών, διεπιστημονικά, με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις , με στόχο να αναδειχθούν ως ολότητα στην επιστημονική και ανθρωπιστική τους διάσταση.

Στο τριήμερο σεμινάριο είναι σημαντικό να έχετε υπόψη κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.
Κάθε ημέρα, όπως θα δείτε στο πρόγραμμα, ξεκινά με δυο ωριαίες εισηγήσεις. Ακολουθεί ένα διάλειμμα μιας και μισής ώρας. Το διάλειμμα αυτό είναι προγραμματισμένο να είναι τόσο μεγάλο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μιας ελεύθερης και χαλαρής συζήτησης με τους εισηγητές πάνω στα θέματα που έχουν αναπτυχθεί σε συνδυασμό με ένα σνακ.  Ακολουθεί ένα δίωρο εργαστηριακών εφαρμογών σχετικών με τις εισηγήσεις.

Η αναχώρηση του λεωφορείου του Δήμου Ρεθύμνου θα γίνεται κάθε πρωί στις 8.30 μπροστά από το Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου. Για να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις παρακαλούμε όποιος θα καθυστερήσει ή θα απουσιάσει να ειδοποιεί τηλεφωνικά (Χαλκιαδάκης Κωστής 6974428163 ή Μιλτιάδης Τσίγκρης, 6972091208). Η επιστροφή θα γίνεται στις 15.00 περίπου (αναχώρηση από την Αργυρούπολη στις 14.30).

Εύχομαι ένα ευχάριστο και δημιουργικό τριήμερο.

      Μιλτιάδης Τσίγκρης
Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ρεθύμνου